Cercar en aquest blog

divendres, 11 de juny del 2021

Deures d'estiu de C. Naturals 2021

Aquest estiu heu de descansar després d’un curs que ha estat molt intens, escolteu molta música (sisplau, que sigui bona!!), llegiu còmics, llibres i revistes que us agradin, sortiu a la muntanya, a la platja i feu esport. En resum, desconnecteu i gaudiu molt.

Però a banda de tot això us deixo unes activitats d’estiu, les haureu de fer totes en un word que ens podreu fer arribar al mail.

1. Per fer una mica de memòria dels curs us proposo el següent, feu fotos de 10 éssers vius, recordeu que hi ha 5 regnes i no només tenim animals al nostre entorn. Enganxeu aquestes imatges al document de word, heu de fer una descripció de l’ésser viu, la seva classificació (per exemple, un Pi és del Regne Vegetal, Plantes amb  flors i llavors i es tracta d’una Gimnosperma), el seu nom científic i feu una recerca de la seva distribució al món (mapa amb els indrets on predomina) i curiositats.

2. A continuació us penjo unes imatges de diferents espècies d’éssers vius, la vostra feina serà fer una recerca, trobar els  seus noms i algunes informacions (potser caldrà traduir de l’anglès), sort!:

















               
3. Tot seguit heu de fer una recerca molt interessant, de les Praderies de Posidònia. Què és, on les trobem a Catalunya, quina és la seva importància ecològica, imatges, etc.

4. Ara heu de fer un rànquing una mica trist amb imatges dels 10 animals que estan en major  perill d’extinció a Catalunya, a Espanya, a Europa i al món.

5. En aquest cas la proposta és la següent, fareu la lectura d’un conte que trobareu al següent enllaç:

http://conteslaurajoan.cat/index.php/tots-els-contes/

 

Seleccioneu el conte  “La Laura i el Joan persegueixen les cèl·lules malignes”, el podeu descarregar en pdf i tot seguit caldrà llegir-lo i haureu de fer les següents activitats (podeu aprofitar la informació de les activitats interactives, ho recomano!).

 

Títol de la feina: “Biomedicina

1   1.La Laura i en Joan van anar a l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona. Fes una recerca i elabora una fitxa amb la següent información: adreça/nombre total de treballadors / activitats científiques que allà s’estudien.

2   2. Descriu els següents termes que hi surten al conte: metàstasi, tumor, ADN, cáncer i Drosophila melanogaster.

3   3.Fes una breu recerca de la mosca de la fruita i elabora una fitxa amb la següent información: classificació (ésser viu, regne animal…), dibuix o foto amb les seves parts indicades i cicle vital.

4   4. Escriu els passos del mètode científic. Explica amb les tevés paraules els passos hipòtesi  i metodología.

5   5. Fes les activitats interactives que surten al web i escriu a les respostes endreçades i correctes de les activitats 7, 9 i 10.

 

6. Per últim us deixo un parell de recomanacions de lectura per aquest estiu: 

MOLT BONES VACANCES!!!!!

Cristina i David