Cercar en aquest blog

divendres, 15 d’octubre del 2021

Continguts destacats del proper examen (22 oct.)

- Reconèixer les funcions vitals dels éssers vius. Exemple: quines funcions vitals identifiques quan un lleó ataca una zebra? (Raona la resposta).
- Nutrició autòtrofa i heteròtrofa. Ex. tenim una vaca menjant herba, quin tipus de nutrició fa la vaca i quina fa l'herba? (Raona la resposta).
- Conèixer les principals característiques i els orgànuls més importants de les cèl·lules procariotes (bacteris) i de les cèl·lules eucariotes animals i vegetals. Ex. Digues quin tipus de cèl·lula és la següent i assenyala les parts que coneguis (imatge).
- Nivells d'organització (pàgina 96).
- Què és una espècie, com s'escriu el nom d'una espècie... (pàgina 99). Ex. Poden reproduir-se entre ells gats i gossos? Per què? El nom científic del gos es Canis familiaris, quina paraula indica el gènere?
- Característiques dels 5 regnes dels éssers vius. Practicat a classe. Podeu practicar amb la fitxa penjada al blog però recordeu que també podem preguntar-ho a partir d'un organisme concret. Ex. (imatge d'un rovelló), digues el regne, organització cel·lular, tipus de cèl·lula, si forma teixits i el tipus de nutrició de l'organisme de la imatge.

Ànims!